Cambiar idioma a español

Història del cafè

Què és el cafè?

Amb el nom cafè es denomina la beguda que s'obté per infusió aconseguida a partir dels fruits i llavors del cafeto (Coffea), que conté una substància estimulant, la cafeïna.

El cultiu del cafè té lloc principalment en nombrosos països tropicals, i sobretot per a l'exportació, ja que el cafè és un dels principals productes d'origen agrícola comercialitzat en els mercats internacionals, i sovint suposa una gran contribució a les exportacions dels països que en son productors.

A partir de la llavor torrada i mòlta, s'elabora la infusió. A Espanya, Portugal i Costa Rica és freqüent el consum de cafè torrefacte (torrat en presència de sucre). El consum més habitual de cafè, Sol emmarcar-se en l'esmorzar, o a la sobretaula.

D'altra banda, el consum de cafè ofereix una àmplia gamma de possibilitats, tot i que la més popular, a part de prendre'l sol, és amb llet, tot i que també se li sol afegir nata, llet condensada, xocolata o algun licor. Se serveix habitualment calent però també es pot prendre fred o amb gel.

Per tal que sigui possible fer-se una idea de la popularitat del cafè, n'hi ha prou dient que és el segon producte més comercialitzat del món, superat únicament pel petroli.


Jump to next slide Jump to next slide